Hartstikke Hoogbegaafd!

Floor Raeijmaekers van Het TalentenLab schreef samen met haar dochter (14 jaar) het boek Hartstikke Hoogbegaafd! - Praktische gids voor kinderen èn ouders. In maart 2014 werd het eerste exemplaar overhandigd aan Dolores Leeuwin, zelf hoogbegaafd en bekend van o.a. Het Klokhuis.

   

Hartstikke Hoogbegaafd! is een positief boek, waarin moeder en dochter hun (wetenschappelijke) kennis en ervaringen delen met hoogbegaafde kinderen en hun ouders. De teksten zijn toegankelijk geschreven van ouder tot ouder en van kind tot kind en doorspekt met herkenbare voorbeelden. Dit boek daagt daarom uit om samen de belangrijkste thema’s rond hoogbegaafdheid te verkennen.

Wat we graag willen bereiken? Dat ouders ‘hoogbegaafde’ opvoeders worden, met gelukkige kinderen die het beste uit hun bijzondere talenten halen.

Want: hartstikke hoogbegaafd is hartstikke leuk!

Bestel het boek HIER voor € 21,95.

Lees HIER een interview op BredaVandaag.nl.

Kijk HIER naar een Skype-interview met Floor en Loes.

Enkele quotes van lezers / recensenten:

  • Tijdschrift Talent: "Zo krijgen kinderen een praktische uitleg over wat hoogbegaafdheid is (geschikt om aan vriendjes op school te vertellen) en de ouders de diepere uitleg, compleet met alle beschikbare theorieën over het onderwerp.", "Het kinderdeel is inhoudelijk en informatief en leuk geschreven...", "De inhoud is waardevol voor kinderen tot groep 8 en mogelijk zelfs ouder...", "Voor de ouders biedt het boek veel informatie, tips en een aantal handvatten gebaseerd op methodieken om het beste uit je kind te halen..."
  • Marina van der Wal (o.a. auteur van het Enige Echte Eerlijke Puber Opvoedboek): "... een leuke combinatie...", "... verfrissend", "Wat mij vooral opvalt... is de positiviteit", "... de moeite meer dan waard om te lezen!"
  • "Eindelijk een boek waar ik wat mee kan", "Om uw eigen (hoog)begaafde kind inzicht te geven en vooral het gevoel te geven niet alleen te zijn, zou ik dit boek zeker aanraden."
  • "Mijn dochter en ik hebben jullie boek met heel veel plezier en herkenning gelezen, echt een feestje...", "Na het lezen/bekijken van jullie boek, kregen we een heel leuk gesprek..."
  • "Heel gaaf boek!"
  • "... echt super. Er staan zoveel herkenbare stukken in. Maar ook goede tips."