Mindset

foto brein gewichten1
foto brein gitaar
foto brein vergrootglaw

Is je kind of leerling ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij  hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn?

Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

De term 'mindset' staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren.

Het TalentenLab is gespecialiseerd in het onderwerp mindset en levert de volgende diensten en producten:

WORKSHOPS & STUDIEDAGEN:

Het TalentenLab verzorgt keynotes, workshops en studiedagen over mindset. De precieze inhoud wordt afgestemd op de deelnemers en kan variëren van basiskennis over mindset tot praktische begeleidingsadviezen voor de dagelijkse praktijk (thuis, op school of tijdens individuele begeleiding). De kosten zijn € 200,- p/u, excl. BTW en reistijdvergoeding à € 60- p/u (kosten keynote op aanvraag).

BEGELEIDING  KINDEREN EN JONGEREN:

Het TalentenLab begeleidt  kinderen die belemmerd worden door een vaste mindset. Deze individuele begeleiding vindt in principe plaats in het kantoor van Het TalentenLab in Breda, maar kan indien gewenst ook op locatie verzorgd worden. De kosten zijn € 80,- p/u, excl. BTW en eventuele reiskosten.

WERKBOEK MINDSET

Ga met je kind of leerling aan de slag met het WERKBOEK MINDSET. Het werkboek bestaat uit 7 lessen van circa 45 minuten en is geschikt voor basisschoolkinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Stap voor stap maakt het kind kennis met de mindsettheorie van Carol Dweck. Via de verhalen van Fixie en Growie leert hij (of zij) wat het verschil is tussen de vaste mindset en de groeimindset. Hierbij komen alle relevante thema's aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, doorzettingsvermogen en meer. Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind hoe hij kan leren denken zoals Growie en hoe hij dit kan inzetten bij het werken aan zijn eigen doelen.

Het WERKBOEK MINDSET bestaat uit 84 pagina's (incl. uitgebreide handleiding met tips, aanvullende ideeën en materialen). Bekijk HIER de demo-versie!

Het WERKBOEK MINDSET is verkrijgbaar in een luxe versie met zwaar 200 grams papier en een fullcolour ringband. Na aanschaf mag het werkboek gekopieerd worden voor eigen gebruik. De kosten zijn € 58,- excl. 6% BTW en verzendkosten. Bestellingen kunnen worden gedaan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. onder vermelding van 'werkboek mindset' en factuur- en verzendgegevens. Na bestelling ontvang je de factuur via e-mail en het werkboek via de post.

WWW.FIXIEGROWIE.NL

Op de website www.fixiegrowie.nl vind je alles over mindset: achtergrondinformatie, artikelen, tips voor thuis en op school, aanvullende producten en links naar onder andere YouTube en Pinterest.