Boek: Hartstikke Hoogbegaafd!

Floor Raeijmaekers van Het TalentenLab schreef samen met haar dochter (14 jaar) het boek Hartstikke Hoogbegaafd! - praktische gids voor kinderen èn ouders.

In maart 2014 werd het eerste exemplaar overhandigd aan Dolores Leeuwin, zelf hoogbegaafd en bekend van o.a. Het Klokhuis.

Lees HIER verder over de inhoud of bestel het boek direct HIER!

HB'ers met LEF!

Heeft jouw hoogbegaafde kind het lef om... naar zichzelf te kijken? ... uitdagingen aan te gaan? ... anders te zijn?

Tijdens de training HB'ers met LEF! leert je hoogbegaafde kind zichzelf beter begrijpen door te ervaren en te doen. In een ontspannen sfeer gaat hij (of zij) actief aan de slag met binnen- en buitenactiviteiten, die bijdragen aan een completer en sterker zelfbeeld.

Read more...

HBnatuurLab

Is je kind hoogbegaafd en dol op de natuur? Geef hem of haar dan op voor het HBnatuurLab!

Samen met andere hoogbegaafde kinderen gaat je zoon of dochter een hele zondagmiddag werken in de natuur. In een oude boomgaard mag hij of zij hout hakken, case harken, hutten bouwen, vuurtje stoken, appels plukken en meer.

Read more...

Werkboek Mindset (basisonderwijs)

 

Is je kind ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn? Dat wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

Help kinderen een passie voor leren ontwikkelen door middel van het WERKBOEK MINDSET van Het TalentenLab!

Read more...

Werkboek Lef (mindset voor tieners)

Goed nieuws!

Zeer binnenkort verschijnt het WERKBOEK LEF, een werkboek over mindset voor tieners tussen de 11 en 16 jaar. In 8 lessen ontdekt je leerling/kind alles over de mindsettheorie van Carol Dweck, waarbij alle relevante thema's aan bod komen: uitdagingen, fouten maken, breinologie, leerkuilen en meer!

Met behulp van inspirerende filmpjes en afwisselende opdrachten leren tieners hoe ze meer vanuit een groeimindset kunnen denken en handelen. Hierdoor stimuleer je hun leermotivatie en stel je hen in staat om het beste uit zichzelf te halen. 

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. !

Katern Eerste Hulp Bij Onderpresteren

In dit katern wordt het fenomeen onderpresteren onder de loep genomen en wordt de hulp die je kunt bieden aan onderpresterende kinderen en jongeren uitgebreid en specifiek beschreven. Het gaat hierbij om een concreet plan van aanpak dat je kunt gebruiken als basis voor de begeleiding van onderpresteerders.

Read more...